Find Your Amazing Flight and Hotel Deal Price Match Guarantee. Pay less for the same Flight! Find Exclusive Cheap Flights and Hotels. DYD Travel offers you the best deals for flights and hotels all around the world.
Subscribe By Email

Селски кметове в Шуменско протестират заради ниски заплати

Селски кметове в Шуменско протестират заради ниски заплати: Протест на кметове в Шуменско. Над 20 селски кметове бойкотираха сесията на Общинския съвет в Шумен заради несъгласието си с ниските възнаграждения, които получават. Недоволството на кметовете е резултат от решение на Общинския съвет в началото на декември, с което бе отложено вдигането на възнагражденията им.Селските кметове от община Шумен са с най-ниските заплати от другите общини. Имам наблюдения в община Силистра - там населено място, което от рода на Царев брод заплата е 700 лева на кмета, а тука е 540.„През изминалата година съветниците си увеличиха с 200% възнагражденията, а на кметовете от 3 години не са им вдигани заплатите, не смятам, че това е редно”, каза Ива Йорданова, кмет на с. Вехтово.„Техните заплати трябва да бъдат обвързани с предстоящия бюджет и да бъдат изработени единни
критерии за определяне месечното възнаграждение на съответния кмет”, каза Георги Колев, председател на Общински съвет, Шумен.На заседанието на общинския съвет днес се явиха само трима от 24-мата селски кметове и наместници.

HERO DYD

Popular Offers

My Blog List

My Blog List